Podrum

I nebo i zemlja

Naša priča je počela 2005. godine kada su dve porodice svoju ljubav prema vinu pretvorile u stvarnost. Članovi obe porodice aktivno učestvuju u svim procesima rada vinarije. Podrum naše vinarije nalazi se u porodičnoj kući u selu Rakovac blizu Bujanovca. Od dva suda od po 2.000 litara danas proizvodimo 90.000 litara vina godišnje. U vlasništvu vinarije nalaze se dva vinska podruma koja su opremljena modernom opremom.

U podrumu se svake godine proizvede pet vrsta vina. Od crvenih vina proizvodimo kupažu Cabernet Sauvignon i Merlot, Pinot Noir, od belih Chardonnay i Sauvignon blanc, kao i roze vino Pinot Noir. Proces kreće od berbe, nastavlja se muljanjem groždja i završava radovima u vinariji.

Tokom svake faze procesa trudimo se da održimo kvalitet po kome smo prepoznatljivi, i da ljudi kroz naša vina osete duh juga. Ono što sa ponosom ističemo jesu nazivi naših vina koji su jednistveni na tržištu. Svi nazivi predstavljaju jug Srbije i imaju odredjeno značenje koje opisuje karakter vina.

Dert ( Cabernet Sauvignon, Merlot ) – jad, ali i sentimentalno raspoloženje, sevdah. Gutljaj Derta predstavlja gutljaj prošlosti i miris starih dana, trenutak čežnje i dodir zaustavljenog vremena.

Aber ( Sauvignon blanc ) – dobar glas. Ovo vino će vam doneti ljubav i nadu koji su zagrljeni u gutljaju svežine koji šalje glas, mek pun glas, koji dolazi sa juga.

Alal ( Chardonnay ) – blagoslov, dobru zdravicu. Vino u kome se duša umiva, nazdravlja svemu dobrom. S’ radošću, uvis podigni čašu, s Alal nek’ je.

Basma ( Pinot Noir ) – tkanina, nalik somotu. Vino koje budi nežnost, nalik somotu koji pruža toplinu, basma priča neispričanu priču.

Kalabalak ( Pinot Noir ) – gužva. Vino uz koje ćete osetiti galamu i pesmu. Oro se igra, daire se čuju, golem kalabalak oko vas.